La cea mai populara saormarie din cartierul bucurestean Drumul Taberei trebuie sa stai la coada pentru a primi lipia plina cu carne de pasare, maioneza si muraturi. Nici in ziua cand autoritatile au confirmat existenta in Romania a febrei aviare, coada nu se scurtase. La ora zece noaptea, patru pustani taiau de zor carne pentru saormele clientilor. La nivelul intregii tari, imaginea vanzarilor de carne de pasare este diferita. Managerii din marile ferme de crestere a pasarilor vor
La cea mai populara saormarie din cartierul bucurestean Drumul Taberei trebuie sa stai la coada pentru a primi lipia plina cu carne de pasare, maioneza si muraturi. Nici in ziua cand autoritatile au confirmat existenta in Romania a febrei aviare, coada nu se scurtase. La ora zece noaptea, patru pustani taiau de zor carne pentru saormele clientilor.
La nivelul intregii tari, imaginea vanzarilor de carne de pasare este diferita. Managerii din marile ferme de crestere a pasarilor vorbesc despre o reducere drastica a vanzarilor. “Amploarea scaderii cererii depinde de cate cazuri de febra aviara se vor descoperi si, mai ales, daca vor apare cazuri la om”, arata Gheorghe Antochi, presedintele Agricola Bacau. Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari, vorbeste de reducerea la jumatate a vanzarilor.
Trebuie spus insa ca la sfarsiul fiecarui an, avicultorii se asteapta la scaderea cererii, pe masura ce carnea de porc incepe “sa faca legea”, inainte de Craciun. Acum, insa, caderea obisnuita, de 10-15 procente, tinde sa se transforme intr-o prabusire de pana la jumatate din volumul vanzarilor. Pana la sfarsitul anului, industria avicola ar putea pierde pana la 90 de milioane de euro.
Industria se blindeaza impotriva infectiilor
“Am dezinfectat intreaga exploat