SC Apa Nova SA va putea fi amendata pentru nerespectarea contractului de concesiune a serviciilor de apa si canal. Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General, programata joi, a fost trecut un proiect de hotarare care da posibilitatea ARBAC (institutia care teoretic controleaza activitatea Apa Nova) sa penalizeze societatea franceza.
DREPT. "In 2001, tot printr-o hotarare de Consiliu, ni s-a suspendat dreptul de a amenda Apa Nova. Acum vrem sa ne recapatam acest drept", ne-a spus Radu Dumitrescu, director ARBAC. In urma rapoartelor efectuate de ARBAC, Apa Nova trebuia amendata pana acum de doua ori pentru lipsa de informare. "Cand aparea o problema care ar fi putut aduce o penalitate, conducerea Apa Nova nu furniza nici o informatie. In 2002 am dat o amenda de 100.000 de euro, iar in 2004, de 1.500.000 de euro. Dar n-au fost aplicate", a mai spus Dumitrescu. Pe de alta parte, Adriean Videanu, primarul general, cel care a reusit, cu ajutorul ziaristilor, sa desecretizeze contractul cu Apa Nova, vrea sa stabileasca personal penalitatile. "Vreau sa-mi asum aceasta responsabilitate. Nu pot sa las o structura tehnica sa constate si sa si penalizeze. Eu sunt cel care amendeaza, evident pe baza unui raport ARBAC. Daca nu vor fi de acord, voi retrage hotararea de pe ordinea de zi", a spus Videanu. Cei de la ARBAC insa nu sunt de aceeasi parere.
"E o birocratie, tot pe baza raportului nostru se da amenda. Ce aduce in plus primarul general fata de expertiza noastra?", se intreaba Dumitrescu. Cert este un lucru, Apa Nova trebuie penalizata pentru nerespectarea contractului. (Monica C. Andrei) SC Apa Nova SA va putea fi amendata pentru nerespectarea contractului de concesiune a serviciilor de apa si canal. Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General, programata joi, a fost trecut un proiect de hotarare care da posibilitatea ARBAC (institutia care teoretic con