Celelalte criterii, mai greu de calculat, fie din cauza lipsei informatiilor, fie pentru ca sunt ceva mai subiective, maresc cu siguranta numarul companiilor pasibile de a fi retrogradate la Categoria a doua sau chiar delistate. Momentul de fata este unul mort din acest punct de vedere, cei de la Bursa neluand in calcul, deocamdata, delistari sau retrogradari ale emitentilor. Regulamentele actuale urmeaza sa fie refacute, iar propunerile pentru noile regulamente trebuie depuse la CNVM pana la
Celelalte criterii, mai greu de calculat, fie din cauza lipsei informatiilor, fie pentru ca sunt ceva mai subiective, maresc cu siguranta numarul companiilor pasibile de a fi retrogradate la Categoria a doua sau chiar delistate.
Momentul de fata este unul mort din acest punct de vedere, cei de la Bursa neluand in calcul, deocamdata, delistari sau retrogradari ale emitentilor. Regulamentele actuale urmeaza sa fie refacute, iar propunerile pentru noile regulamente trebuie depuse la CNVM pana la 15 noiembrie, potrivit vicepresedintelui Bursei, Septimiu Stoica.
De altfel, Executivul Bursei, care are responsabilitatea de a urmari indeplinirea criteriilor de mentinere la Cota, nici nu a adus in discutie aceasta problema in fata Consiliului de Administratie, dupa cum a afirmat Stoica.
Petrom, cea mai mare dintre companiile de la Bursa, nu indeplineste conditiile pentru ramanerea la Categoria I, din cauza ca in 2004 a inregistrat pierdere. Oltchim este in aceeasi situatie, avand pierdere in anii 2002 si 2003 si profit in anul 2004.
Companiile de stat par a fi cele mai rebele in ceea ce priveste respectarea cerintelor minimale pentru ramanerea la Bursa. In afara de Oltchim, alte trei societati controlate de stat sunt in ofside. Rulmentul Brasov a avut pierdere in ultimii doi ani, Abrom Barlad in 2002 si 2004,