Paduri imbatranite de vreme, poteci intortocheate, rauri cu apa cristalina, traditii si legende, mit si realitate, credinta si magie, un soare ce rasare si apune tainic, doar aici, in inima Carpatilor, transformand o simpla vizita prin Bucovina intr-un adevarat prilej de sarbatoare. REPORTER IN BUCOVINA Paduri imbatranite de vreme, poteci intortocheate, rauri cu apa cristalina, traditii si legende, mit si realitate, credinta si magie, un soare ce rasare si apune tainic, doar aici, in inima Carpatilor, transformand o simpla vizita prin Bucovina intr-un adevarat prilej de sarbatoare. Un loc magic, unde Dumnezeu, "ghidat" poate de sufletul oamenilor, a lasat o parte din Rai, anume spre a ne bucura cu totii.
Nimic nu este asezat la intamplare, dimpotriva, de la gospodarii in costume populare pana la capitele cu fan, si ele aranjate artistic, totul creeaza senzatia unei randuiri perfecte, pe care nimeni si nimic de pe aceasta lume nu o poate strica. Iar mancarea e o adevarata aventura! Invaluita intr-o aura de legenda si poveste, gastronomia bucovineana, plina de arome si de ingrediente unice, este ceva ce depaseste de multe ori granitele normale ale imaginatiei. Si cine a trecut prin Bucovina fara sa guste din bucatele ei va dori sa se reintoarca doar pentru simplul fapt ca trebuie sa le incerce.
GURMAND. Printre romani umbla vorba ca in topul gurmanzilor ar fi bucovinenii. Si Slava Domnului, ca au si de ce! E asa o bogatie de vaci si vitei grasi, oi, capre, gaini, vanat din belsug (caprioare, mistreti, cocosi de munte), pesti - in special pastrav - , livezi pline cu fructe si gradini mari cu legume, incat nici nu te mai mira ca masa le e mereu indestulata.
Lucru sustinut cu tarie si de cronicarii moldoveni, inca de pe timpurile lui Stefan, sau de insusi Mihail Sadoveanu vorbind despre vremea Ducai-Voda si povestind cu deosebita verva artistica mo