Giovanni Becali se plimba in Rolls Royce, Cristi Borcea nu serveste cina acasa daca fracul ospatarului nu are gulerul suficient de apretat, iar George Copos este cel mai bogat membru al Guvernului Tariceanu. De ce sa creada Bodu ca fotbalul este un fenomen social?
La Portile fotbalistice ale Orientului, golurile la buget se marcheaza din toate pozitiile. Cu portarei de divizia judeteana la Fisc, care au facut sluj in fata sefilor momiti cu deplasari in strainatate, gaura in plasa bugetului s-a marit de la an la an, invers proportional cu averile lui Mitica&Co.
Pentru a recupera eternele si fascinantele datorii din fotbal, portareii de vita noua au decis sa urce la tribuna oficiala, pentru a atenta la conturile patronilor. Primul pe lista a fost Gigi Becali.
Exponent al imbogatitilor de dupa 1989, devenit peste noapte apropitar de latifundii, dupa ce pascuse oile prin smircurile Brailei, patronul Stelei a folosit fotbalul ca o trambulina pentru politica.
Fascinat de putere, mediatizat, pentru pitorescul si banii sai, pina la saturatie de posturile TV la fel de datoare la bugetul de stat ca si fotbalul, Becali risca sa se stinga asemenea unei fumigene sub bocancii jandarmilor de pe stadioane.
La sumele vehiculate in fotbal, cuantumul datoriilor nu reprezinta un pericol pentru distrugerea acestui sport, oricit vor incerca sa speculeze acest aspect apocaliptic, de la inaltimea jeepurilor, patronii de cluburi. Majoritatea oameni de afaceri prosperi, prezenti in toate topurile de profil, asa-zisii oameni de fotbal nu si-ar risca banii intr-o afacere neprospera.
Sebastian Bodu stie asta, spune chiar ca detine date concrete, altfel nu incepea revolutia financiara printr-o actiune nepopulara. Copos este cel mai bogat membru al Guvernului Tariceanu, Giovanni Becali se plimba in Rolls Royce, iar Cristi Borce