"Intelegerea cu firma ruso-ucrainiana care trebuia sa inchirieze activele SCUT Giurgiu si pentru care s-a aprobat contractul cadru in sedinta Consiliului Judetean a picat. Nu s-au mai prezentat la licitatie fara a oferi un motiv clar si ne-au lasat fara replica.", a declarat in conferinta de presa de la sediul CJ vicepresedintele Ionel Dinu.
El acuza presiuni din partea unor grupuri de interese cu intrare la nivel guvernamental facute asupra firmei rusesti pentru a renunta la colaborarea cu Giurgiu.
Mai precis, Dinu spune ca inainte de semnarea contractului, la nivel de Guvern s-a derulat o licitatie de achizitionare carbune pentru SCUT Giurgiu in valoare de 4,5 milioane de dolari, licitatie adjudecata de altfel: "Am informatii ca dupa adjudecarea licitatiei au inceput presiunile catre firma ruso-ucrainiana sa renunte la contractul cu Giurgiu. Presiunile au venit nu de la nivel local, ci de la nivel guvernamental. La licitatie nu a mai venit nimeni". Asadar, administratia Judeteana aplica planul B, si anume contractarea unui credit de 30 de miliarde lei de catre SCUT Giurgiu pentru cumpararea de pacura.
In acest moment, situatia SCUT se prezinta astfel: stocul de combustibil ? pacura si carbune ? ajunge pentru 15 zile si are de recuperat datorii in valoare de 248 miliarde lei. "Din aceasta suma, 185 de miliarde sunt ale asociatiilor de locatari, 46 de miliarde ale bugetarilor, printre care se numara scolile si liceele giurgiuvene, iar 16 miliarde trebuie incasati de la agentii economici.
Si Primaria Giurgiu are o datorie de un miliard. Facturile de la scoli trebuie platite de Consiliul Local. Avand in vedere acest aspect si faptul ca noi avem o datorie de 35 de miliarde catre Primaria Giurgiu, ne-am putea gandi la o compensare" a spus Dinu.
Chiar daca ab