Tehnica inventata de o familie mureseana
Cuiele si placajul de lemn sunt elemente care merg "mana in mana", fac parte din aceeasi poveste. Ata, in schimb, desprinsa din contextul ei "croitoresc" si lipsita de partenerul: ac, andrea sau croseta, pusa in aceeasi ecuatie cu un placaj de lemn si multe cuie, pentru noi restul oamenilor, pica ca si "nuca in perete". Nu la fel stau lucrurile pentru familia Rodica si Dionisie Negreanu Maior, profesori de fizica si chimie din localitatea Band, judetul Mures. "Mestesugul neconventional", asa cum un ziar local l-a caracterizat, inventat de ei, se foloseste tocmai de aceste elemente, intr-o maniera surprinzatoare, cu rezultate pe masura.
PATRU MAINI DIBACE Cum au ajuns ei sa faca asta, incepand cu anul 1998, fara sa o mai fi vazut inainte pe altundeva, nici ei nu-si dau prea bine seama: "A fost poate curiozitatea de a incerca sa facem ceva deosebit, dar altceva decat cusut, crosetat sau tricotat. A fost poate si o inspiratie de moment de a folosi ata si cuie pentru realizarea scopului propus". Sa fie oare de vina prea laudatul spirit inventiv al romanului sau sa fie pur si simplu raspunsul asteptat al zicalei: "ce pot face doua maini dibace" (patru in acest caz). In fine, ce-a fost a fost binevenit, pentru ca altfel nu am mai fi avut parte de minunatii de felul celei prezentate in imagine. Si, ca ea de frumoase, mai sunt multe: "in prezent avem peste 800 modele diferite in aproape 5.000 variante coloristice".
TEHNICA MESTESUGULUI Tehnica inventata de o familie mureseana
Cuiele si placajul de lemn sunt elemente care merg "mana in mana", fac parte din aceeasi poveste. Ata, in schimb, desprinsa din contextul ei "croitoresc" si lipsita de partenerul: ac, andrea sau croseta, pusa in aceeasi ecuatie cu un placaj de lemn si multe cuie, pentru noi restul oamenilor, pica ca si "nuca in perete". Nu la fe