Apicultorii botosaneni au reusit sa obtina in acest an o productie medie de 20 de kilograme de miere pe stup, net superioara celei de anul trecut, dar la jumatatea productiei din 2003. Desi se declara multumiti de productia obtinuta, apicultorii vor tine o cantitate insemnata de miere la pastrare, pentru ca in acest an nu au reusit sa obtina contracte la export.
"Pe piata interna consumul este foarte mic, din cauza puterii financiare scazute a populatiei, iar la export nu am reusit sa obtinem contracte din cauza patrunderii pe piata europeana a mierii de albine din China, la un pret mult mai mic decit cel cerut de noi", a declarat, miercuri, Mihai Ciobanu, vicepresedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine (ACA) Botosani.
Reprezentantul apicultorilor botosaneni sustine insa ca nu sint motive prea mari de ingrijorare pentru ca mierea poate fi pastrata in conditii bune mult timp si se poate vinde si la anul. Apicultorii botosaneni spera ca in timp consumatorii de pe piata europeana sa se convinga de superioritatea marfii noastre.
De regula, apicultorii botosaneni exportau in anii trecuti aproape 350 de tone de miere de albine, reprezentind aproape doua treimi din productia din acest an. Apicultorii botosaneni au reusit sa obtina in acest an o productie medie de 20 de kilograme de miere pe stup, net superioara celei de anul trecut, dar la jumatatea productiei din 2003. Desi se declara multumiti de productia obtinuta, apicultorii vor tine o cantitate insemnata de miere la pastrare, pentru ca in acest an nu au reusit sa obtina contracte la export.
"Pe piata interna consumul este foarte mic, din cauza puterii financiare scazute a populatiei, iar la export nu am reusit sa obtinem contracte din cauza patrunderii pe piata europeana a mierii de albine din China, la un pret mult mai mic decit cel cerut de noi", a declarat, miercuri,