Conform principiilor feng shui, bambusul este considerat a fi o planta care aduce noroc. Insa planta care se vinde cu numele de bambus, tunsa si aranjata in diverse feluri, nu este un bambus propriu-zis, ci o varietate de Dracaena sanderia originara din Camerun.
ALEGEREA BAMBUSULUI Atunci cand va alegeti din magazin o astfel de planta trebuie sa aveti grija sa nu aiba zgarieturi, sa fie de un verde sanatos si solul sa nu fie uscat. Traditia spune ca este mai bine atunci cand alegeti plante cu trei sau opt crengute pentru ca acestea sunt numere norocoase in feng shui. Daca planta are opt crengute se preteaza ca doua dintre ele sa fie ondulate. Puteti s-o udati doar daca nivelul apei este mai mic de 50%. Daca acesta este mai mare, inca doua zile de la momentul cumpararii n-o udati deloc. In acest fel ii permiteti sa se adapteze la noua ei casa. Daca bambusul dumneavoastra este plantat in ghiveci, aveti mare grija sa nu-l udati in exces, dar nici sa lasati solul sa se usuce. Pastrati-l reavan.
DECORATI CU GRIJA Pentru ca planta sa aiba un aspect deosebit, legati crengutele cu panglica rosie sau aurie, dar cu atentie pentru ca nu trebuie sa strangeti prea tare. Bambusul se raneste cu usurinta si aspectul sau decorativ scade din acest motiv. Dupa ce planta s-a adaptat la noul mediu o puteti uda si muta acolo unde doriti s-o asezati definitiv.
CULTURA FARA SOL Bambusul este una dintre acele plante care pot fi crescute hidroponic (fara sol). Cu apa de buna calitate, ferita de soare direct, planta se va dezvolta bine. Puteti folosi apa de la robinet, dar numai dupa ce o lasati 24 de ore intr-un vas, asa incat substantele precum clorul si fluorul sa se poata evapora (se purifica partial in mod natural). Daca bambusul dumneavoastra este tinut in apa, trebuie s-o schimbati periodic si-i puteti adauga acelasi ingrasamant care se foloseste pent