(Foto: )
Personalitatea sa este supusa unei eclipse totale, atata timp cat partidul respecta cu sfintenie indicatiile de la Cotroceni. In toate domeniile. De politica interna sau externa.
De raportare in interiorul Coalitiei sau Aliantei. Sau de atitudine fata de cele doua partide, PSD si PRM, ramase in opozitie. In plan parlamentar sau extra-parlamentar. Vrea, nu vrea, Boc joaca rolul unui om de paie. Si de ce a fost ales tocmai el pentru aceasta distributie? Fiindca Videanu ar fi fost mult prea periculos.
Mai ales dupa ce a devenit primar general al Capitalei, fiind persoana, dupa presedinte, pentru care au votat cei mai multi romani.
Este si puternic. Dar si versatil. E dispus sa negocieze. Nu face gesturi de intransigenta de parada. E politician. Destul de greu de manevrat. Si mai este Vasile Blaga. Om versat in conducerea Partidului Democrat. Chiar prea versat. Iar acum, la pupitrul de comanda al Internelor, dispune de o forta considerabila. Dar exista dubii ca este manevrat de chestorul Virgil Ardeleanu, zis "Vulpea".
Se poate si de alte grupuri de presiune din interiorul ministerului. Pe Berceanu nu-l pun la socoteala. E prea periculos pentru ca Basescu sa-l lase sa conduca partidul, pana una-alta, prezidential. Asa ca sortii au cazut pe Boc. Dar Boc pleaca. De doua ori. Si de la carma PD, si din Alianta D.A.
Acest du-te-vino aproape rostogolit pe deasupra Carpatilor, intre Cluj si Bucuresti, face din presedintele PD o minge de ping-pong. Mai devreme sau mai tarziu, se va izbi de fileu. Sau va zbura in out. Indiferent cat de eficient ar putea fi ca primar, el nu-si poate face treaba din deplasare.
Dar intr-o continua deplasare se afla si in calitate de presedinte PD, partid national cu sediul la Bucuresti. Si unde mai p