Dupa aproape un an din mandatul "anticoruptie" al actualei puteri, coruptia din Romania a ramas neclintita in clasamentul international al probei fiind campioana zonei la coruptia generalizata.
Singurul lucru realizat in aceasta perioada a fost dezvelirea unor noi suprafete de coruptie si incercarea grupurilor de interese de a-si mentine protectia impartindu-se pe langa Palate, ministere si televiziuni. Migratia stolurilor de interese insi are si ea episoadele ei, nu lipsite de culoare.
Dl Gusa povestea ca dupa primul tur al alegerilor, cand PSD castigase parlamentarele iar dl Basescu era pe locul doi in finala, de la sediul Aliantei au fugit rapid toti combatantii de frica sa nu-i vada PSD in tabara pierzaniei.
Dupa victoria dlui Basescu, cei fugiti la greu s-au intos rapid la bine intrand direct in guvern, nominalizati chiar de presedinte care le-a apreciat, se vede treaba, mobilitatea. Dar cum altfel? Dl Basescu stie ca politica se bazeaza pe astfel de oameni. De-asta nici coruptia nu s-a ostenit sa coboare macar cateva trepte in clasament.
De ce s-o fi facut? Doar ca sa-i ia locul o coruptie mai saracacioasa? Ca parlita din Burkina Faso? In fata acestei amenintari, sistemul de alarma al coruptiei se declanseaza automat.
E ceva s-o vezi pe dna Rodica Stanoiu fost ministru al justitiei, parlamentar cronic, profesoara universitara la nenumarate Facultati, vaitandu-se ca e victima "antipatiei" personale a actualului ministru Monica Macovei.
Antipatia dnei Macovei nu scuza insa cu nimic faptul ca dna Stanoiu si-a recalculat pensia oferindu-si ilegal statutul de magistrat - asa cum i-a oferit, tot ilegal, statutul de notar nevestei ministrului Miron Mitrea. Ca dna Stanoiu, femeie instarita, s-a lacomit si la o pensie nemeritata, dupa atatea lefuri paralele, treaca-mearga. Sa zicem ca nu se poate sta