In momentul in care votul a schimbat ceva in politica locala si nationala, unul dintre beneficiarii directi ai acestei decizii s-a dovedit a fi invatamintul.
O schimbare ca perspectiva si ca proiectie, o schimbare de persoane, pentru ca, evident, fostul inspector general Emil Creanga avea toate minusurile - tot de perspectiva - pe care le ofera conlucrarea cu un partid ca PSD.
In consecinta, de aici probabil si schimbarile de personal la nivelul managementului in scoli si licee, in inspectorat si, probabil, tot de aici si un orizont de asteptare ridicat al cadrelor didactice vis a vis de felul in care vor aborda problemele invatamintului ca si fata de noua perspectiva manageriala.
Intilnirea concreta cu noua viziune de conducere, respectiv planul de management al Inspectoratului pe anul 2005 - 2006 , trebuie sa-i fi bucurat nespus pe unii dintre inspectorii scolari care au plecat din institutie prin demisie, mai mult sau mai putin voluntara.
Planul a fost primit de directorii unitatilor de invatamint pe format electronic. Constiinciosi, ca toti oamenii din invatamint, respectivii au conspectat planul si au ramas interzisi citind cine si cum este responsabil in ISJ Neamt.
Exemplul nr.1. Dupa ce a intrat in istoria ocultismului didactic din Romania, fosta contabil sef de la Inspectorat, doamna Doina Damian, apare in planul managerial ca responsabila cu „utilizarea eficienta a fondurilor asigurate de MEdC prin finantare de la Buget sau prin proiecte pentru formarea cadrelor didactice".
Problema reala privind responsabilitatea respectivei doamne apare pe motive de loc de munca. Dorina Drexler, „generalul" de la inspectorat, si prefectul Toader Mocanu, gasiti in candela doamnei Damian, au convins-o ca e mai bine sa plece din