Celco(Foto: )
Celco SA a pus mana pe un teren de peste 14 hectare la un pret putin mai mare de 30 de dolari pe metru patrat, in zona industriala a Constantei.
Agentiile imobiliare vand terenul in zona chiar si cu 70 de dolari metrul patrat, insa castigul patronului Ion Dusu este cu atat mai mare cu cat terenul „achizitionat" contine constructii industriale de peste 9 hectare, retele de utilitati de peste 4.000 de metri patrati, drumuri de acces si cai ferate.
Basca, si cateva sute bune de tone de fier vechi, numai bune de vandut pentru amortizarea „investitiei". La acest tun imobiliar si-a dat largul concurs Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, care a organizat o licitatie dubioasa, in care criteriile de plata nu au fost stabilite de la bun inceput.
Mai mult, AVAS-ul a oprit strigarea, pentru o tocmeala ca la bazar cu participantii, privind termenele de plata. Dincolo de neregulile punctate, exista indicii ca tunul fusese pregatit pentru alte persoane deja naravite in astfel de afaceri. Peste 600 de oameni au ramas fara locuri de munca.
In plus, bugetul de stat este acum vaduvit de contributiile colectate pana nu demult, iar exportul romanesc a pierdut si el o parte din contractele derulate cu spatiul italian si olandez. Totul, spre deplina satisfactie a verilor Dusu, Ion si Nicolae, actionarii majoritari de la Celco.
In data de 18 mai a.c., la sediul central al AVAS a avut loc licitatia pentru vanzarea activelor Furnimob SA Constanta, pentru stingerea unor creante preluate de autoritate de la Bancorex si CNAS Constanta. In fapt, directorul Furnimob, Vasile Badila, garantase cu intregul patrimoniu al societatii mai multe credite obtinute de la defuncta Bancorex.
Desi exista un plan de esalonare a pl