Privatizarea uzinei Tractorul cu compania indiana Mahindra&Mahindra incepe sa scirtiie. In uzina se discuta despre restringerea activitatii si raminerea la stat.
Una dintre cele 27 de conditii impuse de indieni inainte de semnarea contractului de privatizare a uzinei brasovene ar fi fost ca statul sa subventioneze anual 3.000 de tractoare. Conducerea uzinei, sindicatul si deputati de Brasov s-au intilnit miercuri cu vicepremierul Gheorghe Pogea pentru a-i cere continuarea programului de subventionare a achizitionarii de tractoare.
Ei au cerut 150 de miliarde de lei pentru industria de tractoare, bani care le-ar fi ajuns pina la privatizare.
Raspunsul lui Pogea a fost clar: nu se mai acorda subventii, pentru ca Uniunea Europeana nu mai permite acordarea de ajutoare de stat. Saptamina viitoare, la propunerea investitorului, AVAS va fixa insa un termen strict de finalizare a negocierilor, moment in care se va afla daca uzina ramine a indienilor sau se va trece la planul de rezerva.
Planul B
Deputatul Dumitru Puchianu, prezent la discutiile de miercuri, spune ca deja se discuta despre un plan de rezerva pentru uzina Tractorul. Acesta consta in restringerea masiva a activitatii, uzina urmind sa fie reorganizata pe o suprafata de 35 de hectare. Restul de pina la 150 de hectare vor fi eliberate si scoase la vinzare.
Puchianu propune chiar si o impartire a uzinei pe mai multe societati, care sa ramina, deocamdata, in custodia statului.
Privatizarea uzinei Tractorul cu compania indiana Mahindra&Mahindra incepe sa scirtiie. In uzina se discuta despre restringerea activitatii si raminerea la stat.
Una dintre cele 27 de conditii impuse de indieni inainte de semnarea contractului de privatizare a uzinei brasovene ar fi fost ca statul sa subventioneze anual 3.000 de tractoare. Conducerea uzinei,