Acest titlu a aparut in paginile cotidianului Universul, la rubrica "Faptul divers", in primavara anului 1944. Desi razboiul inca nu se incheiase, iar Romania se mai afla sub ocupatie germana, viata obisnuita a Bucurestiului continua destul de firesc. In paginile gazetelor se amestecau, printre stirile venite de pe frontul de Est, tot felul de evenimente mai mult sau mai putin senzationale.
Unul dintre acestea a fost si cazul faimoasei, in epoca, Sabina Terezian. Pe atunci, prostitutia inca nu constituia un delict penal. Cu atat mai putin, faptul de-a avea nenumarati amanti nu devenea o crima.
Singura exceptie de la aceasta regula a reprezentat-o Sabina Terezian, pentru care un astfel de amanunt picant putea sa se transforme in circumstanta agravanta! De ce? Pentru simplul motiv ca femeia, poreclita de ziare "mancatoarea de barbati", era acuzata ca si-a otravit sotul, tocmai pentru a fi mai libera...
O femeie uratica, dar fatala
Ultimul lucru pe care l-ar fi putut spune orice barbat prezent in sala de audieri a Judecatoriei Ilfov, in acea zi de 15 martie 1944, despre femeia in varsta de 64 de ani, aflata in boxa acuzatilor, era ca aceasta ar putea avea faima de femeie fatala!
Fiinta planturoasa si guraliva, imbracata modest, la care se uita publicul prezent in sala, inspira, mai degraba, un sentiment de mila, cu accese de curiozitate sau amuzament. Fotoreporterii marilor gazete din Capitala se inchesuiau sa prinda instantanee mai reusite, dar personajul imedit din fata lor lasa doar impresia unei tate de mahala.
Inca inaintea intrarii Completului de Judecata, asistenta comenta deja oralitatea aproape taraneasca a acestei acuzate, ce devenise faimoasa pentru un lung sir de aventuri galante, evocate in presa si chiar in buletinele de stiri de la radio.
Dupa patru ani de razboi si tensiun