In galben si negru, cu rafturi estetic-practice si mocheta eleganta, decorul standului Romaniei - montat de o firma din München - a fost conceput de arhitectul Razvan Luskov. Obisnuiti cu sarmul prafuit al standurilor „realizate" de Ministerul Culturii, surpriza a fost totala!
O serie de edituri romanesti participa la Tirgul de Carte din Frankfurt, fara intrerupere, de peste zece ani: Humanitas - din 1990, Saeculum - din 1991, Polirom - din 1995 si Tritonic - din 2001. In a doua dimineata, la toate standurile e deja multa lume. Citiva dintre editorii de la standul general romanesc ne-au vorbit despre noutatile si proiectele lor editoriale.
Silvia Colfescu, directoarea Editurii Vremea, imi spune ca: „Am venit la Frankfurt cu titlurile aparute din octombrie 2004. Va dau citeva exemple: Dinu Giurescu - „Uzurpatori. Romania, 6 martie 1945 - 7 ianuarie 1946", Victoria Dragu Dimitriu - „Povesti ale doamnelor din Bucuresti".
Directorul Editurii RAO, Ilies Campeanu, imi arata citeva noutati: „Istoricul frumusetii", de Umberto Eco, si un volum de Agatha Christie.
RAO vrea sa publice toata opera celebrei autoare, in 100 de volume. „Venim aici de 14 ani, de cind am infiintat editura. Sigur ca, pe linga reintilniri cu vechi parteneri internationali, stam cu ochii deschisi pentru altii noi. Si ca sa va dau un exemplu, ieri (miercuri - n.r.) am pus bazele seriei de dictionare bilingve care va aparea in urmatorii doi ani.
Saptamina viitoare, vom lansa editia ilustrata a «Codului lui Da Vinci», volum care, in editia-standard, s-a epuizat in mai putin de un an".
Cel mai frumos stand al Romaniei la Frankfurt
„Este cel mai frumos stand pe care l-a avut Romania, pina acum, la Tirgul de Carte din Frankfurt!", crede Ioana Barna, editoare la Humanitas, despre „liftingul" standului, amenajat de Asociatia Edito