Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a facut publice concluziile discutiilor avute cu ministrul sanatatii din Ungaria, sambata. In primul rand, s-a convenit sa se realizeze un colectiv comun de Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a facut publice concluziile discutiilor avute cu ministrul sanatatii din Ungaria, sambata. In primul rand, s-a convenit sa se realizeze un colectiv comun de lucru, utilizand experienta Ungariei in atragerea fondurilor structurale, in perioadele de preaderare si postaderare la Uniunea Europeana. Cei doi ministri ai sanatatii au mai convenit sa instituie un ,fir rosu" intre Bucuresti si Budapesta, privind transmiterea de informatii pe linia evolutiei gripei aviare. "Ungaria va acorda, in caz de necesitate, in regim preferential si prioritar, vaccinul impotriva virusului H5N1, recent creat de cercetatorii unguri", a declarat Nicolaescu.
Vaccinul impotriva gripei aviare - realizabil si in Romania
Romania si-ar putea fabrica propriul vaccin impotriva gripei aviare pornind de la mostrele trimise spre cercetare laboratorului din Londra, varianta nu foarte eficienta insa, date fiind riscurile scazute de transmitere la om si posibilitatile ca virusul sa sufere mutatii. Guenael Rodier, consilier special pe boli transmisibile al Directoratului regional al OMS, a declarat presei ca, pana acum, Romania nu a facut nici o cerere pentru obtinerea - in vederea realizarii vaccinului antigripal - a unei tulpini de virus din mostrele trimise la laboratorul central de la Londra, singura solicitare de acest fel fiind primita din partea Ungariei. Romania ar avea nevoie de aproximativ trei luni pentru a realiza vaccinul impotriva gripei aviare.
Panica la Gradina Botanica
O gaita agonizand a starnit, ieri, panica printre vizitatorii Gradinei Botanice din Capitala. Barbatul care a vazut-o primul, Daniel Badea, sustine ca pasarea nu p