Avocatul american Charles Hampton, specializat in succesiuni, explica pentru „Cotidianul" de ce pretinsa mostenire a lui Nati Meir ar putea fi un bluf.
Acum 10 zile, deputatul Nati Meir a anuntat ca a mostenit o avere fabuloasa, dupa ce, vreme de sapte ani, autoritatile din SUA l-au cautat pentru a-i inmina mostenirea. Dupa o cercetare a legislatiei americane accesibile pe Internet, „Cotidianul" a aratat ca institutiile americane nu te cauta pentru a-ti oferi succesiunea si ca trebuie sa-ti revendici singur mostenirea.
Explicatiile specialistilor
Contactat de noi, avocatul Charles Hampton, specializat in succesiuni la firma „Whitley, Hampton & Morgan" din Atlanta, Georgia, SUA, ne-a facut precizari importante cu privire la dreptul succesoral american. „Daca nimeni nu incearca sa recupereze mostenirea, dupa 5-7 ani, in functie de statul in care se afla, averea este predata statului de catre institutiile care o au in pastrare.
Dupa inca unu sau doi ani, bunurile si banii aflati in custodia statului nu mai pot fi recuperati daca nu exista o revendicare", ne-a declarat Charles Hampton.
Secretomanie suspecta
Nati Meir a refuzat sa spuna numele donatorului si statul in care acesta a trait, fapt care ne impiedica sa aflam cu exactitate ce termene i se aplica „mostenirii" sale. Iar avocatul sau, Doru Giugulea, pretinde ca nu are permisiunea clientului pentru a spune daca a vazut vreun document care sa ateste ca acesta este succesorul unui miliardar american.
„Am vazut un transfer bancar prin care conturile domnului Meir au fost alimentate deja cu 86 de milioane de dolari", sustine Giugulea, dar un transfer bancar nu este un act de mostenire.
Giugulea ne-a marturisit ca nu cunoaste legislatia americana in domeniu. El adaugat ca de recuperarea averii se va ocupa o firma de avocatura is