Pe scurt, scriu in apararea presedintelui Traian Basescu. Probabil, ati auzit de el. Si-a petrecut vara in circiumi, are obiceiul sa se rasteasca neconstitutional la popor, iese la fumat si se trezeste, singur, pe Podul Maracineni, se tine prea strins de sfatul si silueta Elenei Udrea.
Exista, totusi, un capitol de exprimare romaneasca pe care l-am rezolvat demult. Din pacate, exact acest capitol-capodopera va lipsi din Raportul de Tara. Augustul public parlamentar-european va trece, astfel, pe linga marele secret al vietii noastre publice. E vorba de arta defaimarii. Ea impresoara orice exceptie si o sileste sa respecte media neputintei nationale.
E o aplecare populara, dar si o profesie tehnica, mult intarita si rafinata in ultimii cincisprezece ani, de cind putem conta, din nou, pe opinii si dezbateri exprimate liber.
Pe scurt, scriu in apararea presedintelui Traian Basescu. Probabil, ati auzit de el. Si-a petrecut vara in circiumi, are obiceiul sa se rasteasca neconstitutional la popor, iese la fumat si se trezeste, singur, pe Podul Maracineni, se tine prea strins de sfatul si silueta Elenei Udrea. Una peste alta si puse simultan in priza, toate aceste imagini si dezvaluiri au reusit ceva important.
Au defaimat marunt si necontenit. Inca mai mult: au turnat somnifer in discutia despre binele public si au inlocuit-o cu o sedinta apriga si mediatica de birfe, in care Basescu poate face schimb de locuri cu Andreea Marin. Diferenta e ca potentiala doamna Banica jr.
nu are decit de cistigat din prelungirea acestei obsesii, in vreme ce presedintele distribuit intr-o telenovela e seful unui stat mai mic si mai neatent la ce i se intimpla cu adevarat. Efect final: Romania jr., tara fara probleme mari.
Povestea defaimarii programate a lui Traian Basescu nu e o noutate si nici un cap de linie. Obiceiul