Avantajele pe care le prezinta fondurile de investitii orientate spre obligatiuni si cele orientate spre plasamente monetare par sa incline balanta in favoarea lor. Sumele care pot fi plasate variau, la finalul lunii septembrie, intre 6,5 lei in cazul Stabilo si 46,7 lei in cazul Tezaur, ambele fonduri monetare. Valori suficient de mici incat sa nu reprezinte un impediment pentru trecerea banilor de la banca in unitati de fond. “Clientii incep sa descopere fondurile de inves
Avantajele pe care le prezinta fondurile de investitii orientate spre obligatiuni si cele orientate spre plasamente monetare par sa incline balanta in favoarea lor. Sumele care pot fi plasate variau, la finalul lunii septembrie, intre 6,5 lei in cazul Stabilo si 46,7 lei in cazul Tezaur, ambele fonduri monetare. Valori suficient de mici incat sa nu reprezinte un impediment pentru trecerea banilor de la banca in unitati de fond.
“Clientii incep sa descopere fondurile de investitii si vin in numar tot mai mare catre ele”, afirma Eugen Voicu, presedinte Certinvest si vicepresedinte al Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC). “Inflatia detaseaza un fond de obligatiuni de cele monetare din punctul de vedere al randamentului. E normal ca numarul de clienti sa creasca la cele orientate spre obligatiuni si sa scada la fondurile monetare, care merg in pas cu dobanzile. Cele din urma sunt, de obicei, un refugiu pentru investitorii de pe piata de capital, datorita usurintei cu care se pot plasa si scoate banii”, completeaza el.
Rezultatele obtinute in ultimele luni de fondurile de investitii orientate catre instrumente mai putin riscante le dau dreptul sa spere ca o parte importanta din banii economisiti de romani vor ajunge la ele.
E drept, fiecare dintre fonduri are o alta