Cariera militara se dovedeste atractiva dupa intrarea Romaniei in NATO si compatibilizarea Politiei si Serviciilor Secrete cu cele similare din UE. Profesionalizarea personalului militar si civil din structurile de siguranta, ordine publica si aparare ale statului se efectueaza cu grave deficiente generate de coruptia existenta la nivel inalt.
Reabilitarea carierei militare si a celei de politist sau ofiter de informatii se desfasoara prin promovarea unui sistem de recrutare si selectie pe pile, care retine oamenii cu cel mai slab potential in domeniu.
Gestionarea resurselor umane s-a concretizat prin inaltarea in grade a unor chestori si generali afiliati politic la PSD, care astazi pozeaza in profesionisti indispensabili Aliantei D.A.
In Armata nu s-a promovat un sistem flexibil si eficient al carierelor si de dezvoltare profesionala in acord cu interesele actuale ale institutiei. Nu s-a reusit reabilitarea corpului subofiterilor si transformarea acestora in coloana vertebrala a institutiei. Nu s-a pastrat o structura echilibrata a posturilor si personalului militar.
Generalii numiti de PSD si-au angajat sotiile, rudele si prietenii apropiati prin concursuri trucate. Nu s-a reusit reconversia profesionala si plasarea pe piata civila a muncii pentru personalul militar disponibilizat.
Din acest motiv viitorii militari cu contract definit si cei fara un potential de dezvoltare spre o cariera militara superioara (in realitate fara pile la Statul Major General) sunt potentiale victime ale institutiei si viitorii someri.
La MAI se pastreaza in continuare sistemul defectuos de organigrama cu trapez intors. Adica exista mai multi comisari-sefi, comisari si subcomisari decat agenti care lucreaza in teren. In plus, avem in activitate mai m