BZA deschide o serie de anchete jurnalistice privind una dintre cele mai dubioase privatizari postdecembriste. Simbolul sporturilor de iarna, statiunea Borsa a fost prinsa intr-o increngatura de tip mafiot neaos inca din 1994.
Complexul turistic, administrat de fostul OJT in perioada comunista era compus din patru hoteluri, din care trei se aflau in statiune iar unul in localitatea Borsa, aflata la o distanta de 10 km. In anul 1990, complexul se transforma in societate pe actiuni, cu capital majoritar de stat.
Iezerul SA a fost scos la privatizare de FPS, o parte din actiuni fiind achizitionate de persoane fizice. Fara nici un avertisment, Guvernul Vacaroiu ia in 1994 o decizie prin care 70% din patrimoniul societatii este pur si simplu expropriat.
Statiunea Borsa este emblematica pentru turismul romanesc, fiind una dintre destinatiile preferate de iubitorii sporturilor de iarna. Privatizarea complexului hotelier, compus din patru imobile plus terenurile aferente, administrat inainte de Revolutie de Oficiul Judetean de Turism al judetului Maramures este un exemplu elocvent de capatuiala pe banii statului.
Imediat dupa 1989 complexul a luat numele de SC Iezerul SA si a fost preluat de FPS in vederea vanzarii catre intreprinzatori particulari.
In 1994, printr-un protocol creditat de premierul Vacaroiu, ministrii Sanatatii, Turismului si Finantelor, SC Iezerul SA a pierdut doua hoteluri, Stibina si Cascada, fara a primi ceva in schimb. Cele doua obiective turistice au ajuns pe mana Ministerului Sanatatii sub pretextul ca spitalul Borsa nu face fata afluxului de pacienti.
Intre timp, unul dintre hoteluri a fost renovat cu 26 milarde de lei de la buget si a devenit "centru de training" pentru angajatii Casei de Asigurari de Sanatate din