Istoria unuia dintre cele mai complexe dosare judecate de instantele din Alba din punct de vedere al infractiunilor savarsite de persoana inculpata se apropie de sfarsit.
Instanta Curtii de Apel Alba Iulia va judeca in 1 noiembrie 2005 apelul inculpatului Toader Ignat, formulat, in "Dosarul etichetelor", impotriva deciziei Tribunalului Alba, care l-a condamnat la 10 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de delapidare.
Instanta Tribunalului l-a mai condamnat pe Ignat la 1 an de inchisoare pentru comiterea infractiunii de insusire fara drept a calitatii de autor al desenului sau modelului industrial si l-a obligat sa plateasca peste 36 miliarde lei catre SC "Jidvei" SRL Filiala Alba.
Cauza ajunsa acum pe rolul instantei de apel are "radacini" care pornesc inca de la momentul privatizarii fostei Intreprinderi Agricole de Stat Jidvei, devenita, dupa 1990, SC "Perla Tarnavei" SA. Societatea pe actiuni a fost privatizata la sfarsitul anului 1999.
La numai o luna si 17 zile de la incheierea primelor proceduri, Toader Ignat a si-a inceput seria actiunilor ilegale impotriva firmei la care era angajat. El a depus la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) o cerere prin care intentiona inregistrarea, pe firma sa, a tuturor etichetelor produselor de Jidvei.
Ulterior, acesta a depus, la Judecatoria Blaj, o plangere penala indreptata impotriva firmei nou-constituite si a administratorului acesteia, Claudiu Necsulescu.
Curios este faptul ca plangerea a fost inaintata de Ignat in numele societatii pe care o conducea, "Stoian Ignat" SRL din Capalna de Jos, cu obiect de activitate asemanator celei din Jidvei (viticultura si vinificatie).
Acest fapt pune, pe langa problemele de moralitate (un angajat care sap