Ofertele finale angajante pentru privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) vor fi depuse pana pe 28 noiembrie.
Comisia de privatizare a decis ca toti cei sapte ofertanti indeplinesc conditiile de a participa in continuare la etapa a doua a procesului de vanzare. "Conform prevederilor contractelor de confidentialitate incheiate cu ofertantii, preturile din ofertele neangajante nu pot fi date publicitatii", se arata intr-un comunicat al Ministerului de Finante.
Cele sapte institutii financiare care au depus oferte pentru preluarea pachetului majoritar la CEC sunt Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, Dexia Bank, EFG Eurobank, Erste Bank, National Bank of Greece, OTP Bank, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft in consortiu cu Raiffeisen International Bank.
"Ofertele preliminare neangajante depuse releva faptul ca ofertantii au acceptat, in general, clauzele contractului de privatizare prezentat si ca exista disponibilitatea platii unei valori unitare, pe actiune, mai mari in raport direct cu marimea pachetului de actiuni scos la vanzare", se adauga in comunicat.
Banca franceza Societe Generale a fost singurul ofertant care s-a retras din cursa, dupa ce fusese preselectata pentru a participa la privatizare dupa depunerea scrisorilor de intentie.
CEC este a sasea banca din Romania in functie de valoarea activelor si detine cea mai mare retea teritoriala, de circa 1.400 de unitati. Banca a incheiat primele noua luni cu un profit net de trei milioane lei noi.
Ofertele finale angajante pentru privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) vor fi depuse pana pe 28 noiembrie.
Comisia de privatizare a decis ca toti cei sapte ofertanti indeplinesc conditiile de a participa in continuare la etapa a doua a procesului de vanzare. "Conform prevederilor contractelor de confidentialitate incheiate cu ofertan