Daca Ion Iliescu va ajunge sa demisioneze din PSD, inseamna ca exista o mare problema de abatere de la regula. Aici nu poate fi vorba de o simpla lovitura data unui partid de stanga, ci de renuntarea la niste principii in jurul carora a gravitat, din pacate, crezul multor papusari politici in toti anii din urma.
As spune chiar ca multi dintre actualii lideri ai unor partide, aflati in prezent in posturi inalte in stat, au trait din principiile bolnave ale unui veritabil comunist care in '89 a imbracat haina revolutionarului, sperand ca astfel se va desparti de trecut pentru totdeauna. Acum vine si pozeaza in victima, acuzandu-i pe fostii colaboratori ca au refuzat intoarcerea sa in fruntea PSD.
Principiile lui Iliescu nu difera prea mult de printipurile lui nenea Zaharia Trahanache daca se cramponeaza de pierderea unei functii pe care o va revendica atat cat va trai. Nenorocirea este ca venerabilul Trahanache considera ca o sotietate fara printipuri, care va sa zica, nu le are, spre deosebire de fondatorul PDSR, care merge pentru o idee contrara timpului istoric.
Axioma sa a fost probata din plin mai ales in perioada guvernarilor pesediste, atunci cand a fost infestata moralitatea cu un virus caruia societatea civila inca nu i-a gasit antidotul.
Este posibil ca unii sa spuna ca principiile lui Ion Iliescu sunt mai sanatoase decat ale unora care se cred buricul pamantului in materie de cinste si corectitudine. Probabil. Sunt politicieni care au renuntat demult la principii din considerente straine de morala.
Se pleaca de la parerea ca, atata vreme cat societatea prezinta simptome de boala, nu are rost sa se mai defileze cu convingeri avangardiste, indiferent de cerintele europene.
Analizati atent Raportul de tara prezentat ieri si o sa constatati cat de departe ne aflam de standardele unei societat