Raportul Comisiei Europene referitor la progresele Romaniei in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana arata obiectiv evolutia societatii romanesti din toate domeniile monitorizate de catre organismele UE. Raportul nu poate fi considerat un motiv de entuziasm pentru autoritatile romane, ce trebuie sa rezolve o serie de probleme deloc simple: coruptia, securizarea frontierelor, securitatea alimentara, continuarea reformelor in Justitie, controlul poluarii industriale si altele, se arata in comunicatul Camerei de Comert si Industrie Bucuresti.
Deoarece nu s-a vorbit de clauza de salvgardare, de faptul ca domenii, cum ar fi concurenta, nu mai fac obiectul monitorizarii, Raportul evidentiaza ca Romania nu isi valorifica la maxima capacitate potentialul. In privinta coruptiei, in special a celei la nivel inalt, Raportul arata ca legile romane sunt suficient de bune, dar trebuie aplicate. Acest lucru ne-a facut sa devenim, dintr-o tara unde exista coruptie fara corupti, in una in care exista coruptie institutionalizata fara mari corupti. De asemnea, coruptia la frontiere ramane un punct serios pentru autoritatile europene. Domeniul resurselor umane ramane insuficient exploatat, iar investitiile in crearea de specialisti sunt considerate de expertii europeni insuficiente, desi personal disponibil exista.
Raportul elimina si o alta problema, legata de Registrul Comertului. Nu se face in Raport nici o precizare despre subordonarea acestuia, deci pretextul ca revenirea Registrului Comertului la Camerele de Comert si Industrie contravine normelor europene, se dovedeste total nefondat, mai precizeaza comunicatul CCIB.
Raportul Comisiei Europene referitor la progresele Romaniei in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana arata obiectiv evolutia societatii romanesti din toate domeniile monitorizate de catre organismele UE. Raportul nu poate fi considerat un mo