Inspectoratul de Politie din Alba a pierdut definitiv dreptul de administrare asupra unui teren din centrul municipiului resedinta de judet. Imobilul a fost cedat IPJ in 1995 de Consiliul Local in scopul construirii unui bloc de locuinte pentru angajatii institutiei, a unui atelier si a unor garaje.
Dupa 7 ani, administratia locala a decis sa retraga inspectoratului dreptul de administrare asupra terenului, amplasat in imediata apropiere a sediului Serviciului Roman de Informatii, in conditiile in care nu a fost realizata investitia pentru care a fost cedat imobilul in 1995.
Conducerea institutiei a contestat in instanta de contencios-administrativ hotararea Consiliului Local din 2002, procesul incheindu-se ieri printr-o decizie definitiva si irevocabila a unui complet al Curtii de Apel Alba Iulia.
Reprezentantii Politiei au motivat actiunea juridica prin faptul ca institutia are un interes major in realizarea investitiilor, datorita faptului ca terenul se afla in apropierea sediului. De asemenea, conducerea IPJ a mentionat atunci ca terenul respectiv se afla in domeniul public al Statului Roman si ca retragerea dreptului de administrare se poate face doar prin hotarare de Guvern.
"Dreptul de administrare poate fi retras numai daca titularul sau nu-si respecta obligatiile. In hotararea Consiliului Local din 1995 nu sunt prevazute obligatii cu termene de executare", se mai precizeaza in actiunea civila a IPJ.
In schimb, conducerea Primariei a sustinut ca retragerea dreptului de administrare a avut la baza faptul ca, desi au trecut mai bine de sapte ani de la hotararea prin care terenul a ajuns in administrarea IPJ, nu au fost realizate investitiile respective. Prima instanta la acre s-a judecat procesul a fost Tribunalul Alba, care a dat castig de cauza m