Simpatic, talentat, vorbaret ca un parlamentar in plina verva, cu umor insa si o pofta nebuna de viata. Cam atat poti spune intr-o propozitie despre Victor Petrache, autor a doua carti scrise in inchisoare si a doua expozitii de sculptura, eliberate inaintea creatorului lor. Desi lucreaza usi de altar, el nu e "usa de biserica". Simpatic, talentat, vorbaret ca un parlamentar in plina verva, cu umor insa si o pofta nebuna de viata. Cam atat poti spune despre Victor Petrache intr-o propozitie. Viata lui insa este un adevarat roman, iar primele fragmente au fost cuprinse in cele doua volume scrise in Penitenciarul Margineni. Imagini rupte din traiul de sase ani din spatele gratiilor, muscate uneori cu scurte momente din libertate.
Are un stil care te cucereste. Se lasa intrerupt, revine, comunica si nu are nici o retinere fata de gardianul care ne insoteste. Petrache stie ca peste jumatate de an va fi eliberat si nu-i mai pasa. Oricum toti angajatii puscariei il respecta si-l dau de exemplu. "Este un detinut exemplar. De aceea are si unele libertati...", ne-a explicat un agent de ce Victor Petrache merge deseori neinsotit prin labirintul din spatele zidurilor cu sarma ghimpata.
BODYGUARD. Revolutia l-a lasat insa fara loc de munca, iar centura neagra la karate l-a ajutat sa ajunga bodyguardul lui Diamandescu, cel care a fost colonel in politie, apoi a fost mutat ca sef al corpului de securitate la Ambasada Romana din Franta. "Deci nasol", il compatimeste fals fostul om care-l proteja. "M-a rugat insa sa am grija de fiul sau, Claudiu Diamandescu, fiind platit in continuare tot de tatal sau. Numai ca dupa un an fiul colonelului a fost arestat pentru o chestie cu masini furate", ne-a povestit artistul scurta trecere prin meseria de bodyguard. Atunci a cunoscut multi capi ai lumii interlope, fapt care l-a ajutat oarecum in afacerile pe viitor. In acest scan