E Romania ca in documentul citit de Olli Rehn? Intre Romania reala si Romania din Raportul de la Strasbourg e o prapastie ca de la cer la pamant. Daca ar fi sa dam crezare sorcovelii politicianiste de la Bucuresti, Romania mai are de indeplinit cateva fleacuri si va deveni o mandra tara europeana.
Suindu-se in automobil la Berlin, neamtul va ajunge la Sofia mahnit, dupa ce-a trecut Dunarea, ca treburi importante in Bulgaria l-au constrans sa paraseasca taramul dintre Nadlac si Giurgiu.
Daca ar fi fost dupa el, nu numai ca ar fi ramas vreun an, poate, in spatiul de Deal-Vale, dar, mai mult, si-ar fi adus aici si nevasta si copiii.
Un entuziasm - s-ar putea ghici din discursurile bravilor ostasi ai Puterii - nu pentru ca fetite dulci ca-n Bucuresti in toata lumea nu gasesti, ci pentru ca Romania e o tara complet europeana.
Spre deosebire de alte dati, politicienii Puterii nu lucreaza in gol, ca batoza careia nu i-au adus snopii de grau. Ei se intemeiaza pe ceva in semetirea lor voioasa.
Se intemeiaza pe Raportul prezentat de Olli Rehn la Strasbourg in varianta sa prescurtata, pentru oameni grabiti.
Potrivit documentului, Romania mai are doua probleme care pot declansa clauza de salvgardare: lupta impotriva coruptiei si securizarea frontierelor.
Securizarea frontierelor depinde de contractul cu EDS.
Desi ministrul Vasile Blaga, obligat sa fie batos-patriot de amintirea retoricii electorale, a declarat ca nu si nu, noi suntem siguri ca pana la urma contractul va fi incheiat.
Putem bifa de pe acum problema zisa si a securizarii frontierelor.
Mai ramane problema luptei impotriva coruptiei. Raportul ne-a mustrat ca nu s-a obtinut nici un rezultat semnificativ in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt.
Si problema asta va fi usor de rezolvat. Pornind de la declaratiile lui Traian Basescu si de la denunt