Ministerul Finantelor Publice a continuat discutiile pentru modificarea Codului Fiscal recent lansat spre dezbatere (proiectul Ordonantei de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal). Ministrul de stat Gheorghe Copos si ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, s-au intalnit tot miercuri, cu reprezentantii patronatelor. Initiativa a venit din partea ministrului de stat Gheorghe Copos, care a precizat ca doreste continuarea unui dialog eficient intre Guvern si reprezentantii mediului de afaceri.
Discutiile asupra modificarii Codului Fiscal sunt aproape finalizate, a declarat Gheorghe Copos, iar "ministrul Vladescu este un partener real, care intelege mediul de afaceri pentru ca provine din mediul de afaceri", a adaugat acesta.
Astfel, se va renunta la propunerea de impozitare a imobilizarilor corporale si la propunerea de impozitare a rezervelor legale. La impozitul pe profit, se va mentine limita de 15.000 euro pana la care sunt scutite de la plata impozitului pe profit, veniturile din activitati economice realizate de organizatii non-profit, de sindicate si de patronate. De asemenea, producatorii nu vor mai fi limitati in deducerile cheltuielilor cu mostre - in reclama si publicitate, iar in ce priveste impozitul pe venit, se renunta la propunerea de impozitare a veniturilor din salarii obtinute din crearea de programe informatice.
E nevoie de un Cod Fiscal corect
Asupra problemelor pe care le are Codul Fiscal s-a tot discutat in ultima vreme: "Codul Fiscal vechi ridica o serie de dificultati printre care: deductibilitatea dobanzilor bancare, accizarea produselor energetice, sau limitarea numarului de licente, spre exemplu in domeniul petrolier. E greu de crezut ca Romania are, in mod real, de zece ori mai multe licente decat Germania, ca sa dam un exemplu. Ce ni s-a p