PREFERINTE Romanii prefera carnea de pui, 27% din consumul de alimente este produs de ei, mananca des paine si 8% isi cumpara verdeturile de la supermarket.
S-a cam dus vremea cand oamenii mancau legume si fructe din gradinile lor sau taiau un porc ori o gaina si preparau carnea. Tot mai multi romani stau la bloc si nici cei care locuiesc la curte nu prea mai tin animale. Asa ca multi au ajuns ca pentru fiecare frunza de patrunjel, pentru fiecare frunza de leustean sau de stevie, ori de varza, pentru fiecare pulpa de pui sa mearga pana la magazin sau pana la piata ori, mai nou, la supermarket.
OUALE CALDE DIN CUIBAR. Parca ouale luate calde din cuibar si morcovii au alt gust cand sunt de la tine din curte. Iar para luata direct din pom este mai dulce. La intrebarea din sondajul CURS-SA, "In general, cam cat la suta din consumul de alimente din gospodaria dumneavoastra este acoperit de ceea ce produceti dumneavoastra in gospodarie?", romanii au raspuns: 27%.
ROMANII PREFERA CARNEA DE PUI. Imi place carnea si nu imi imaginez o masa fara carne. Mananc cu placere carne de porc, de vitel, de pui, de peste si, in ultima vreme, chiar si de oaie. Orice, dar carne sa fie. Romanul e carnivor.
Doar 1% dintre respondenti spune ca nu consuma carne. La intrebarea "Ce fel de carne preferati sa mancati?", 49% spun ca le place carnea de pasare.
Acum, in plina isterie aviara, procentul o mai fi scazut putin, dar carnea zburatoarelor ramane pe primul loc in preferintele romanilor. 34% dintre romani prefera carnea de porc, 8% pe cea de vita, 4% pestele si 2% carnea de oaie. Doar 2% dintre respondenti au spus ca nu stiu sau nu vor sa raspunda.
In alimentatia familiei dvs., cat de des obisnuiti sa consumati...49% dintre romani declara ca in alimentatia familiei consuma des carne de pasare Carnea de porc este preferata de 34% dintre respondenti Doar 1%