Firmele de leasing membre ale Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR) au incheiat contracte in valoare de 860,5 milioane de euro. Contractele reprezinta aproximativ 84% din toate incasarile inregistrate in 2004. Cei 38 de membri ai ASLR au finantat bunuri in valoare de 706,5 milioane de euro. Dintre acestea, autovehiculele detin in continuare cea mai mare pondere, de 90,5%. Echipamentele au reprezentat 6,2%, in timp ce sectorul imobiliar a fost finantat in proportie de numai 0,47%.
Contractele cu furnizorii externi au reprezentat aproape 60% din valoarea bunurilor finantate in leasing in primele noua luni.
In privinta perioadei de maturitate, contractele pentru bunurile mobile cu o durata de 3-5 ani sunt in continuare preferate de majoritatea clientilor. Aproximativ 85% dintre acestia au optat pentru intervalul mentionat.
Leasingul operational pierde, in mod constant, teren in fata leasingului financiar, observandu-se o scadere de patru procente a ponderii acestuia in piata de leasing, de la 7% in 2004.
Valoarea bunurilor finantate in leasing pentru persoane juridice a vizat circa 63% din totalul contractelor. Sectorul public si ONG-urile au reprezentat 26% din contracte, iar pentru persoane fizice 11%. Compania Porsche Leasing Romania este liderul membrilor ASLR, cu o cota de piata la nivelul asociatiei de 22,2%. Este urmata de BCR Leasing cu 20,1%, Afin Leasing cu 10,4%, RCI Leasing Romania cu 9,5% si Tiriac Leasing cu 8,8%.
Firmele de leasing membre ale Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR) au incheiat contracte in valoare de 860,5 milioane de euro. Contractele reprezinta aproximativ 84% din toate incasarile inregistrate in 2004. Cei 38 de membri ai ASLR au finantat bunuri in valoare de 706,5 milioane de euro. Dintre acestea, autovehiculele detin in continuare cea mai mare pondere, de 90,5%. Echipamentele