Suntem ramasi in urma cu investitiile de mediu. Europenii stiu asta si nu sunt dispusi sa ne ierte nimic. Pentru cei care cred ca totul nu este decat o gluma buna, nu trebuie decat sa citeasca raportul de tara intocmit de Uniunea Europeana, care exprima ingrijorarea Bruxelles-ului fata de poluarea industriala. “Am primit cartonas rosu la acest capitol”, recunoaste si ministrul mediului, Sulfina Barbu. Sanctiunile sunt doar la un pas, iar acest lucru inseamna eliminarea
Suntem ramasi in urma cu investitiile de mediu. Europenii stiu asta si nu sunt dispusi sa ne ierte nimic. Pentru cei care cred ca totul nu este decat o gluma buna, nu trebuie decat sa citeasca raportul de tara intocmit de Uniunea Europeana, care exprima ingrijorarea Bruxelles-ului fata de poluarea industriala. “Am primit cartonas rosu la acest capitol”, recunoaste si ministrul mediului, Sulfina Barbu.
Sanctiunile sunt doar la un pas, iar acest lucru inseamna eliminarea fortata a poluarii, ceea ce se traduce prin inchiderea fabricilor care nu respecta normele europene. Firmele care nu-si permit cheltuielile de mediu vor avea o viata foarte scurta in Uniunea Europeana. Fie ca acestea produc pentru export si au mii de angajati, fie ca sunt mici firme cu datorii la bugetul asigurarilor sociale. Acelasi principiu se aplica si in cazul termocentraleor care incalzesc marile orase, dar si al depozitelor de deseuri, care vor fi inchise indiferent de consecintele sociale.
Dosarul de mediu costa Romania aproape 30 de miliarde de euro. Industria trebuie sa scoata din buzunar 2,8 miliarde, in conditiile in care Bruxelles-ul nu ofera fonduri comunitare.
Investitiile de mediu pun la incercare sanatatea firmelor
SELECTIE NATURALA: Societatile cu probleme ecologic