Daca in urma cu cativa ani, cei care cumparau astfel de proprietati o faceau aproape exclusiv pentru valorificarea lemnului, iata ca acum investitorii au identificat noi oportunitati de a scoate profit de pe urma acestui tip de plasament. Posibilitatea de o organiza campanii de vanatoare sau de a petrece cateva zile la o cabana rustica aflata in mijlocul naturii salbatice atrage cu siguranta foarte multi oameni de afaceri care vor sa evadeze din stresul cotidian. In plus, aceste meto
Daca in urma cu cativa ani, cei care cumparau astfel de proprietati o faceau aproape exclusiv pentru valorificarea lemnului, iata ca acum investitorii au identificat noi oportunitati de a scoate profit de pe urma acestui tip de plasament. Posibilitatea de o organiza campanii de vanatoare sau de a petrece cateva zile la o cabana rustica aflata in mijlocul naturii salbatice atrage cu siguranta foarte multi oameni de afaceri care vor sa evadeze din stresul cotidian.
In plus, aceste metode de a petrece timpul liber sunt de multe ori pretextul incheierii unor business-uri importante. Multe afaceri grele “trec” adeseori prin tevile pustilor de vanatoare. “In ultima perioada, a crescut simtitor interesul strainilor pentru terenurile forestiere din Romania. Sunt foarte multi cei care cauta sa cumpere paduri, nu doar pentru a taia si vinde lemnul, ci pentru a investi in amenajarea unor fonduri de vanatoare sau a unor cabane”, spune John Weber, reprezentantul agentiei imobiliare Globalcom, care se ocupa cu intermedierea unor astfel de tranzactii.
Printre cetatenii straini care vor sa cumpere paduri se remarca in mod deosebit francezii, austriecii, nemtii si belgienii. “Noi am intermediat achizitionarea de catre belgieni si francezi a unor suprafete importante in judetele Mures, Brasov si Timisoara”, precizeaza Weber.