Fost angajat in Ministerul Apararii Nationale, Cornel Horodinschi a renuntat la haina militara in anul 1993, atunci cand a inceput sa lucreze la firma Bianca International, specializata in constructia caselor din lemn. “Ma ocupam in general de finisaje si lucrari care necesitau precizie maxima”, isi aminteste Horodinschi. Intamplarea a facut ca, prin anul 1995, patronul firmei, care ii este si nas, sa aiba mare nevoie de o macheta de prezentare pe care sa o trimita in
Fost angajat in Ministerul Apararii Nationale, Cornel Horodinschi a renuntat la haina militara in anul 1993, atunci cand a inceput sa lucreze la firma Bianca International, specializata in constructia caselor din lemn. “Ma ocupam in general de finisaje si lucrari care necesitau precizie maxima”, isi aminteste Horodinschi.
Intamplarea a facut ca, prin anul 1995, patronul firmei, care ii este si nas, sa aiba mare nevoie de o macheta de prezentare pe care sa o trimita in Grecia. “Avand in vedere ca am facut aero si navomodelism pe vremea lui Ceausescu, m-am apucat sa fac eu lucrarea. Initial, a fost doar un hobby, dar intuind ca este un domeniu nou si pot castiga bani din aceasta pasiune, m-am asociat cu nasul meu infiintand un nou departament in firma pe care il administrez eu”, spune Horodinschi.
Au urmat investitii in scule si dispozitive profesionale de modelism de mare precizie, cumparate din Germania. Prin 1995, au venit si primii bani. A fost vorba de o comanda din Spania pentru doua machete in valoare de circa 400 de dolari. “La vremea aceea, fiind nou pe piata, nu stiam daca e mult sau putin”, afirma Horodinschi.
Astazi, cea mai ieftina macheta realizata de Bianca International costa in jur de 200-300 de euro, iar cea mai scumpa peste 3.000 de euro. Valoarea este direct proportionala cu