Lovitura de teatru in afacerea "Noble Ventures". Dupa ce americanii au dat Statul Roman in judecata, pentru ca au ramas fara Combinatul Siderurgic (CS) Resita, acum autoritatile din tara noastra trebuie sa vada cum vor recupera pagubele de milioane de dolari, lasate in urma de "investitorul strategic".
Politia judetului Caras-Severin a oferit informatii despre cele sapte dosare penale deschise pe numele fostului director general al CSR, Charles Norman Franges, cu un prejudiciu total de aproape 2 milioane de dolari.
Pana la definitivarea audierilor, pe actiunile companiei americane "Noble Ventures" de la combinat fusese pus sechestru, pentru o suma totala de 18 miliarde lei.
Numai ca, dupa ce compania americana a pierdut procesul cu Statul Roman, nu se stie cum va putea fi recuperat prejudiciul creat la unul din cele mai vechi combinate siderurgice din tara de un pretins investitor, venit sa cumpere un obiectiv economic de importanta majora cu bani luati imprumut si care nu au fost restituiti pana in prezent.
Cu atat mai mult cu cat, in perioada cand muncitorii ieseau in strada pentru ca nu mai aveau bani nici pentru mancare, sume uriase din conturile societatii se jucau la cazinourile din Las Vegas sau se plateau pentru cheltuielile iubitei patronului.
Alba-neagra cu Politia Romana
Potrivit IPJ, cinci dintre dosarele deschise impotriva ex-patronului american au fost trimise, in noiembrie 2002, Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin cu propunere de trimitere in judecata, iar celelalte doua au luat acelasi drum in mai 2003. Printr-un ordin al IGPR, Charles Norman Franges a fost dat prima data in urmarire generala la 8 octombrie 2001.
Pentru a nu "tulbura apele" la negocierile cu APAPS, un an mai tarzi