Precizam ca reprezentantul controversatei societati romano-americane, David Suciu, a declarat ca lucreaza de ani buni cu Planwerk. Unul dintre asociatii societatii Planwerk, arhitectul Adrian Borda, este mana dreapta a arhitectului-sef al municipiului, Adrian Iancu.
Borda mai face parte si din comisia tehnica de urbanism, ceea ce-l ajuta sa fie bine informat in ce priveste necesitatea proiectelor de urbanism derulate de catre municipalitate.
Bugetul public reprezinta, in continuare, o sursa semnificativa de finantare pentru societatile care, de-a lungul timpului, s-au obisnuit sa "colaboreze" cu liderii administratiilor din Cluj, si nu numai.
De-a lungul timpului, astfel de societati specializate pe satisfacerea nevoilor comunitatii s-au inmultit, concurenta intre ele devenind inevitabila.
Ca atare, si accesul la banul public a ajuns sa se faca in functie de relatiile pe care reprezentantii acestor firme le au cu functionarii ce se perinda pe la conducerea institutiilor administrative.
Mult laudata si premiata, recunoscuta international, specializata pe elaborarea de proiecte in urbanism, Planwerk este una dintre societatile care au reusit, paradoxal, sa se lipeasca de contracte importante, atat in Romania, cat si in Germania.
Nu punem la indoiala profesionalismul si calitatea serviciilor oferite de Planwerk si nici nu facem vreo referire la proiectele pe care le desfasoara in orase precum Sibiu, sau Baia Mare, ci ne referim strict la unul din contractele, pe cat de subtil incheiat, pe atat de dubios, derulate de aceasta societate la Cluj-Napoca.
Planwerk, intermediatorul
Despre controversatul studiu de circulatie pe care Search Corporation l-a elaborat, la comanda Primariei Cluj-Napoca