EXOTISM CULINAR Aseara am ajuns acasa foarte obosita. De cum am pus capul pe perna am adormit. Dar am avut un vis pe cat de ciudat, pe atat de gustos! Se facea ca rasfoiam o carte de bucate. Retete care mai de care mai apetisante⦠Eram pe o plaja intinsa si alergam pe nisip. In jurul meu numai cocotieri. Nuci de cocos cadeau usor spre pamant, desfacandu-se zgomotos. Una s-a spart chiar langa mine si, pana sa ma dumiresc bine, din ea a iesit un tanar, care a intins mana si mi-a dat o hartie. Mirata, am desfacut-o si am inceput sa citesc. Parea o reteta: friptura de peste cu nuca de cocos. "Iti place?" m-a intrebat cu un aer serios misteriosul tanar. "Incearc-o. Este foarte gustoasa, iar nuca de cocos este hranitoare si bogata in vitamine". Am dat din cap si, pana sa apuc sa-i multumesc, disparuse. Se facuse deja dimineata si... m-am trezit. Ochii mi-au "cazut" pe nuca de cocos cumparata acum ceva timp. Am izbucnit in ras si am cautat repede o carte de bucate. Spre surprinderea mea am gasit reteta din vis. Am plecat intr-o fuga la piata, mi-am cumparat cele necesare si m-am apucat de treaba. Mi-a iesit excelent, iar prietenii au fost incantati. De-abia astept sa visez si maine seara!
PESTE CU NUCA DE COCOS
INGREDIENTE: un kg de peste alb, 120 ml lapte de cocos, doua linguri ulei de masline,doua linguri suc de lamaie, doua lingurite cu sare, o ceapa, un catel de usturoi, trei linguri de patrunjel, doua linguri pasta de rosii, o lingura de piper, 250 ml apa. PREPARARE: Se amesteca bucatile de peste cu sarea si sucul de lamaie. Se lasa la marinat cat timp se caleste restul mancarii. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa la calit pana prind putina culoare. Se adauga pestele marinat, pasta de rosii, apa si se lasa la foc moderat cateva minute. Se adauga laptele de cocos, piperul, patrunjelul si se lasa in cont