Mâncarea pe care o servim zi de zi este plinã cu aditivi, coloranţi şi amelioratori sintetici, care ne pun sãnãtatea în pericol . Îndulcitorii pentru sucurile care conţin "doar o calorie" sau alte alimente dietetice, în anumite concentraţii, sunt cancerigene . Mezeluri cu o culoare şi un gust apetisant ascund E-uri care, de obicei, depãşesc limitele admise l Nici la locul de muncã nu scãpãm de pulberi şi metale agresive . Ardem deşeuri ce genereazã una din cele mai puternice substanţe cancerigene, dioxina. Analizele Centrului de Sãnãtate Mureş, unic în ţarã prin aparatura performantã, detecteazã falsurile şi scãpãrile producãtorilor ce ne ademenesc cu bunãtãţi periculoase
Centrul de sãnãtate din Târgu Mureş este cea mai performantã unitate din ţarã. Aparatura de ultimã orã care se foloseşte pentru detectarea diverselor substanţe din mediuŞ care ne înconjoarã, permite detectarea cu o mare precizie a substaţelor nocive pe care le îngurgitãm, le inspirãm sau le atingem. Analizele efectuate la acest centru au scos la ivealã rezultate care indicã faptul cã sãnãtatea noastrã este în pericol. Din pãcate, deocamdatã, legislaţia care reglementeazã cantitatea de aditivi, coloranţi şi alte substanţe sintetice utilizate pentru a face mai apetisante alimentele pe care le consumãm nu are prevederi clare în ceea ce priveşte concentraţiile limitã şi, cu siguranţã, încã nu este aliniatã cerinţelor UE.
E-uri îmbietor de cancerigene
Zilnic consumãm alimente care ne pun sãnãtatea în pericol. Ne placeÎsã cumpãrãm mezeluri şi cãrnuri care aratã apetisant şi proaspãt. Ceea ce nu ştim, însã, este faptul cã producãtorii utilizeazã o substanţã numitã sorbat de potasiu, un conservant alimentar, dar şi un ameliorator de culoare şi de gust rãspunzãtor de acel aspect gustos. Sorbatul de potasiu, alãturi de benzoatul de sodiu, se numãrã printre cele mai utilizate E-uri în alime