Procesatorii de carne de pasare vor fi obligati sa respecte o serie de noi norme in ceea ce priveste etichetarea produselor. Conform noilor norme, procesatorii si producatorii au obligatia sa treaca pe eticheta denumirea sub care este vandut produsul, spre exemplu, carcasa de pui cu cap si picioare sau tacam fara aripi etc. Mai precis, trebuie trecute pe eticheta exact produsele care sunt in ambalaj, nu denumiri generale. De asemenea, in cazul produselor injectate trebuie trecut pe eticheta si care sunt portiunile anatomice care au fost injectate cu solutie de dispersie, iar elementele care au fost injectate trebuie trecute pe lista ingredientelor din care a fost facut produsul. Afara de acestea, mai trebuie trecute cantitatea neta pentru produsele preambalate, precum si valabilitatea minima in cazul produselor congelate si termenul limita de consum in cazul produselor refrigerate. In cazul produselor congelate, data durabilitatii minime trebuie inscrisa sub forma "a se consuma, de preferinta, inainte de", cu mentionarea datei, iar in cazul produselor refrigerate, produse perisabile din punct de vedere microbiologic, data limita de consum trebuie inscris sub forma "expira la data de", cu mentionarea datei, care trebuie sa cuprinda si ziua. Noile reglementari obliga si la mentionarea conditiilor de depozitare, cu temperaturile la care trebuie tinuta carnea. De asemenea, trebuie trecut numele si adresa producatorului, ale ambalatorului sau ale distribuitorului, precum si starea termica a produsului.
Silviu DASCALU
Procesatorii de carne de pasare vor fi obligati sa respecte o serie de noi norme in ceea ce priveste etichetarea produselor. Conform noilor norme, procesatorii si producatorii au obligatia sa treaca pe eticheta denumirea sub care este vandut produsul, spre exemplu, carcasa de pui cu cap si picioare sau tacam fara aripi etc. Mai precis, trebu