Orasul cu cel mai mare numar de infratiri din Ardeal, Cluj Napoca, a primit o multime de donatii si de avantaje ca urmare a protocoalelor incheiate cu municipalitatile partenere. Cand a fost insa vorba de dat, cel putin in actualul mandat executivul primariei nu a facut nimic.
Clujul este infratit cu 15 orase, comparativ cu cele sapte orase infratite cu Alba Iulia, cele zece infratite cu Baia Mare, sau cele cinci infratite cu orasul Zalau.
Cele mai vizibile avantaje ale infratirii municipiului Cluj Napoca cu alte orase sunt donatiile primite de diverse institutii subordonate si mai ales delegatiile. Clujul mai mult a primit decat a dat in ceea ce priveste donatiile, in schimb cel putin in mandatul fostului primar delegatiile pe cheltuiala partenerilor au fost numeroase.
Si in mandatul primarului Emil Boc angajatii primariei au putut sa petreaca pe cheltuiala partenerilor.
Inte 29 august si 2 septembrie echipa de juniori a echipei de fotbal U Cluj a fost invitata la Cupa Internationala de Fotbal Cluburi de catre primaria din Suwon (Coreea) iar un grup de consilieri localii a luat la sfarsitul lunii trecute drumul orasului Pecs (Ungaria) la un schimb de experienta.
Intrebat ce avantaje concrete are Clujul de pe urma infratirilor, purtatorul de cuvant al primariei, Raimonda Boian, sustine ca "se promoveaza posibilitatile de finantare in Cluj mai bine, si nu se stie de unde poate veni un investitor".
Mai multe panouri care arata infratirile Clujului cu diverse alte orase au fost achizitionate acum doi ani de catre primaria condusa pe atunci de catre Gheorghe Funar de la firma clujeana Electrospot, prin intermediul serviciului de siguranta a circulatiei, in vreme ce alte patru panouri, care arata ca orasul are cinci stele, au fost cumpa