Fondul Monetar International (FMI) este un partener dificil, dar pe care l-am fi dorit, a declarat vicepremierul George Copos, ieri, la Constanta, cu ocazia inaugurarii Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie: "Cred ca Fondul Monetar este un partener dificial, dar pe care l-as fi preferat", a declarat acesta. In ceea ce priveste modul in care ruperea acordului cu FMI va afecta dezvoltarea IMM-urilor, Copos a declarat ca si-ar fi dorit ca Romania sa ramana partenera cu FMI, pentru ca institutia financiara internationala are experienta de lucru cu toate tarile care au aderat la UE.
Vicepremierul a apreciat ca e foarte usor sa apara derapaje macroeconomice, avand in vedere ca Romania s-a straduit foarte mult sa reduca fiscalitatea. Atat introducerea cotei unice de impozitare, cat si celelate masuri pentru imbunatatirea mediului de afaceri, pot sa aiba si efecte nedorite:"Din pacate avem o economie necontabilizata foarte mare, iar colectarile la bugetul statului nu sunt suficiente. Este si motivul pentru care trebuie sa inasprim respectarea legilor. Romania va primi, prin programe comunitare, fonduri de cateva miliarde de euro, care trebuie investite in infrastructura, in invatamant, in sanatate si in agricultura", a adaugat viceprim-ministrul Copos.
Fondul Monetar International (FMI) este un partener dificil, dar pe care l-am fi dorit, a declarat vicepremierul George Copos, ieri, la Constanta, cu ocazia inaugurarii Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie: "Cred ca Fondul Monetar este un partener dificial, dar pe care l-as fi preferat", a declarat acesta. In ceea ce priveste modul in care ruperea acordului cu FMI va afecta dezvoltarea IMM-urilor, Copos a declarat ca si-ar fi dorit ca Romania sa ramana partenera cu FMI, pentru ca institutia financiara internationala are experienta de lucru cu t