Mancarea pe care o servim zi de zi este plina cu aditivi, coloranti si amelioratori sintetici, care ne pun sanatatea in pericol . Indulcitorii pentru sucurile care contin "doar o calorie" sau alte alimente dietetice, in anumite concentratii, sunt cancerigene .
Mezeluri cu o culoare si un gust apetisant ascund E-uri care, de obicei, depasesc limitele admise l Nici la locul de munca nu scapam de pulberi si metale agresive . Ardem deseuri ce genereaza una din cele mai puternice substante cancerigene, dioxina.
Analizele Centrului de Sanatate Mures, unic in tara prin aparatura performanta, detecteaza falsurile si scaparile producatorilor ce ne ademenesc cu bunatati periculoase
Centrul de sanatate din Targu Mures este cea mai performanta unitate din tara. Aparatura de ultima ora care se foloseste pentru detectarea diverselor substante din mediuS care ne inconjoara, permite detectarea cu o mare precizie a substatelor nocive pe care le ingurgitam, le inspiram sau le atingem.
Analizele efectuate la acest centru au scos la iveala rezultate care indica faptul ca sanatatea noastra este in pericol.
Din pacate, deocamdata, legislatia care reglementeaza cantitatea de aditivi, coloranti si alte substante sintetice utilizate pentru a face mai apetisante alimentele pe care le consumam nu are prevederi clare in ceea ce priveste concentratiile limita si, cu siguranta, inca nu este aliniata cerintelor UE.
E-uri imbietor de cancerigene
Zilnic consumam alimente care ne pun sanatatea in pericol. Ne placeIsa cumparam mezeluri si carnuri care arata apetisant si proaspat. Ceea ce nu stim, insa, este faptul ca producatorii utilizeaza o substanta numita sorbat de potasiu, un conservant alimentar, dar si un ameliorator de culoare si de gust raspunzator de acel aspect gustos.
Sorbatul de potasiu, alaturi de ben