In cadrul ultimei sedinte ordinare a Consiliului Judetean Giurgiu, conducerea SC Drumuri si Poduri a prezentat in scris ceea ce a numit raport de activitate al Consiliului de Administratie si al Adunarii Generale a Actionarilor. Documentele sunt, de fapt, extrase din procesele verbale incheiate in urma sedintelor celor doua foruri incepand din anul 2001 si pana in prezent.
Nu s-au prezentat cifre si date exacte care pot face obiectul unei analize economico-financiare, iar directorul Paul Stanculescu, prezent in sala, nu a scos nici un cuvant la intrebarile consilierilor judeteni. Cert este ca societatea, cu unic actionar Consiliul Judetean Giurgiu, este in faliment, patrimoniul si activele fiind vandute de executorii judecatoresti.
Chiar daca, la prima vedere, cele doua rapoarte sunt superficiale, la o citire atenta ele furnizeaza informatii importante despre ce s-a intamplat pe parcursul anilor cu societatea, date care au fost de-a lungul timpulului ascunse de ochii si urechile opiniei publice. In anul 2000, societatea inre-gistrase, conform raportului comisiei de cenzori, un profit de 72 de milioane lei.
In ceea ce priveste lucrarile facute fara contracte, despre care s-a vorbit mult in anii 2004 si 2005, descoperim ca aceasta era o boala veche, cu radacini undeva in anul 2001.
In sprijinul acestei afirmatii vine o fraza din raportul CA: "D-l Sin Nicolae atentioneaza conducerea societatii sa nu mai execute decat lucrari care sunt cuprinse in programul Consiliului Judetean, cu sursa de finantare asigurata si pe baza de contracte ferme".
Asadar, "fentele" conducerii SC Drumuri si Poduri sunt cunoscute in cercuri restranse de aproape patru ani si, cu toate acestea, nici unul dintre factorii responsabili nu a actionat in asa fel incat sa aduca societatea p