Au aparut primele mitinguri antiguvernamentale, iar Elena Udrea, din curtea lui Basescu, a denuntat, cu o intarziere de cateva luni, telefonul dat la Parchet de Tariceanu, care se interesa de retinerea lui Dinu Patriciu. Ce intelege cetateanul? Nu traim mai bine, nu exista lupta anticoruptie, nu exista nici o deosebire intre guvernarea PSD si cea a Aliantei.
Toti o apa si-un pamant! Scenariul deja batatorit in timpul administratiei cederiste: grevele cu lanturi ale lui Dan Iosif, scandalul cu iz erotic Rona Hartner-Emil Constantinescu, condimentat cu contrabanda Tigareta II si cu mineriadele lui Miron Cozma.
Cu o alianta „virusata", risti sa ajungi la periferia istoriei, cum au patit-o taranistii si Emil Constantinescu, care, de altfel, spre sfarsit de mandat, a declarat „Securitatea m-a invins!" Va reedita „Securitatea" victoria de acum patru ani? Pe vremea cederista, securistii au identificat inamicul in liderii taranisti. Au tesut intrigi la Palate, intoxicari, inscenari. I-au scos de pe scena politica. Acum a venit randul liberalilor.
Procurorul general Ilie Botos cauta inca drumul drept al Justitiei
Securistii, acoperiti sau la vedere, ca si cepeexistii implicati in represiunile din decembrie 1989 si, ulterior, in mineriade, sunt oameni de afaceri influenti. Multi dintre fostii ceceisti, peceristi si utecisti sunt milionari in dolari si dicteaza regulile economiei de piata si, mai grav, regulile vietii publice.
Au fosti colegi in structurile serviciilor secrete, politiei, justitiei, in partide si in administratie. Nu respecta legi; averile si le-au cladit pe fraude. Pentru a putea bloca functionarea statului de drept, ei provoaca haos si dezbinare. Numai asa se pot imbogati si numai asa pot scapa de Justitie. Sunt hulpavi: au luat si vor mereu sa ia afacerile p