Reorganizarea Cooperativei mestesugaresti "Solidaritatea" din Targu-Mures este contestata de un grup semnificativ de membri cooperatori.
Acestia au trimis condu-cerii cooperativei o scrisoare in care arata ca hotararile Adunarii Generale Extraordinare care a decis reorganizarea acesteia sunt lovite de nulitate, deoarece la AGA au participat doar 38 de persoane din totalul de 180 de membri fondatori.
"In mod ilegal, restul membrilor fondatori au fost exclusi din societate", sustin semnatarii scrisorii. Ei refuza sa accepte hotararea AGA in urma careia, din cauza faptului ca nu au depus un capital social minim de 17 milioane de lei, si-ar fi pierdut calitatea de membri cooperatori.
Oamenii au mentionat, de asemenea, ca hotararea de reorganizare a cooperativei este abuziva atata vreme cat aceasta nu a fost vreodata lichidata. "Prin noul act constitutiv nu se constituie o noua societate, ci se modifica doar statutul societatii", se mai precizeaza in scrisoare.
Totodata, semnatarii epistolei sunt nemultumiti de atitudinea celor 39 de persoane care "incearca sa puna mana pe patrimoniul Cooperativei "Solidaritatea"" si care au hotarat sa le restituie fostilor membri cooperatori capitalul social depus in urmatorii doi ani.
"Solidaritatea" - intre munca la negru si conflict de interese
Totodata, persoanele care au cerut asistenta CNSLR "Fratia" in disputa cu noua conducere a Cooperativei, sustin ca unitatea lucreaza in pierdere si ca presedinta cooperativei ar fi in conflict de interese cu unitatea. Si asta, deoarece sotul si fiica femeii au doua societati care fac concurenta cooperativei si care isi desfasoara activitatea chiar in spatiul detinut de "Solidaritatea".
"Presedintele cooperativei nu are dreptul sa aiba firme cu interes, iar ea are acolo doua firme ale familiei, respectiv SC "Quatrotex" SRL si SC "Ademir"