Multi angajati se "imbolnavesc" subit in perioada muncilor agricole, a sarbatorilor sau a concediilor. Patronii se pling ca medicii de familie acorda mult
prea usor concedii medicale, ceea ce le bulverseaza toata activitatea si ii costa multi bani. Cu toate acestea, doar cinci firme au reclamat nereguli privind
certificatele medicale emise salariatilor. Inspectorii de munca spun ca doar regulamentele interne stricte pot duce la diminuarea cazurilor de "imbolnaviri inchipuite".
Angajatii vrinceni au inceput sa se imbolnaveasca din ce in ce mai des, insa de multe ori principala afectiune de care sufera este... lenea. Patronii, indeosebi mici intreprinzatori, au inceput sa se plinga ca sint
asaltati de zeci de certificate medicale, mai ales in perioadele foarte aglomerate, ceea ce le da peste cap intreaga activitate econoomica. Patronii ii acuza pe medici pentru usurinta cu care, de regula, acorda astfel de adeverinte.
In ultima vreme, concediile medicale au devenit o modalitate de a scapa de stresul de la serviciu sau de a rezolva treburile personale, fara a mai fi nevoie de o invoire de la sef. Uneori, vrincenii au inceput sa apeleze la astfel de practici si datorita programului incarcat pe care il au la locul de munca.
Multi patroni isi tin angajatii peste program si nici nu compenseaza orele suplimentare cu bani sau zile libere, asa ca salariatii apeleaza la tertipuri pentru a-si mai trage suflul. Casa Judeteana de Pensii a inregistrat, de la inceputul anului, un numar de 2.985 de concedii medicale, cele pentru incapacitate temporara de munca ridicindu-se la peste 426,4 milioane de lei.
Numarul celor care se imbolnavesc peste noapte este insa mult mai mare. Dupa spusele medicilor, unii patroni chiar incearca sa-si convinga angajatii sa renunte la concedii, in schimbul altor beneficii.
Patronii se