Tensiunile dintre liderii PD si cei al PNL seamana, la Cluj, cu ciocnirea placilor tectonice. La prima vedere, Alianta "D.A." functioneaza ireprosabil pe plan judetean, dupa cum sustin conducerile celor doua formatiuni politice. In profunzime, din cand in cand se produce cate un cutremur.
Un indiciu al erei glaciare care pare sa fi intervenit in relatiile dintre PNL si PD este faptul ca liderii liberalilor si democratilor nu au mai organizat de o jumatate de an o conferinta comuna de presa. Simbolurile Aliantei au fost indepartate din sediile celor doua partide, sub pretextul unor renovari.
Raceala are mai multe nivele. De pilda, in Primaria Cluj-Napoca, toate posturile de conducere au revenit oamenilor de incredere ai primarului Emil Boc, ce este si presedintele PD la nivel central. De pilda, postul de director al Directiei de Urbanism este ocupat cu delegatie de arhitectul Adrian Iancu, vecin de bloc cu primarul.
Postul de purtator de cuvant i-a revenit fostei jurnaliste Raimonda Boian, care s-a ocupat de relatia cu presa si in cadrul filialei democratilor.
Totodata, sefa Directiei pentru Administrarea Fondului Imobiliar de Stat este Stefania Ferencz, fosta angajata a cabinetului parlamentar al lui Boc din perioada in care acesta era deputat. Functia de sef al Directiei Tehnice i-a revenit medicului veterinar Sorin Apostu, fost director-adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare in perioada guvernarii CDR.
In aceste conditii, viceprimarul PNL al municipiului, Adrian Popa, a trebuit sa se multumeasca sa ofere unora dintre colaboratorii sai posturi de mai mica importanta.
Mai mult, Emil Boc a refuzat o lunga perioada de timp sa delege atributii clare celor doi viceprimari, ambii desemnati de coalitia aflata la Putere. Este vorba de Adrian Popa de la PNL si de Janos Boros de la UDMR. Acest refuz a fost criticat vehement de catre