Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti au facut recurs fata de decizia instantei de a contopi pedepsele primite de Miron Cozma, considerand ca "nu a fost dedusa corect o anumita pedeapsa", ne-au declarat surse judiciare. Potrivit acestora, dosarul va fi trimis luni Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care va fixa un termen pentru rejudecarea recursului.
Decizia Curtii de Apel Bucuresti privind contopirea pedepselor primite de Miron Cozma pentru mineriadele din 1991 si 1999 a fost contestata in ultima dintre cele zece zile permise de lege pentru aceasta cale de atac.
Nemultumita de decizia prin care Curtea de Apel a admis cererea lui Miron Cozma a fost si Asociatia Victimelor Mineriadelor, care a facut apel desi nu avea nici o calitate in dosar, informeaza surse judiciare.
La data de 24 octombrie, instanta a acceptat contopirea pedepsei de 7 ani si 11 luni executata deja pentru mineriada din 1991, cu cea de 10 ani pentru mineriada de la Costesti, lui Miron Cozma ramanandu-i astfel de executat doar un rest de doi ani si o luna. Daca recursul procurorilor va fi respins, Miron Cozma ar putea sa faca cerere de liberare conditionata, posibila, conform legii, dupa executarea a doua treimi din pedeapsa.
Scandal, ultraj si tulburarea linistii publice
Pe de alta parte, Cozma a fost condamnat in alte doua procese: unul referitor la un scandal provocat la Petrosani, in mai 1996, altul privind lovirea fostului prefect de Valcea, Nicolae Curcaneanu, in timpul mineriadei de la Costesti, din ianuarie 1999. In iulie 2002, Cozma a fost condamnat la un an de inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri si la 10 luni pentru tulburarea ordinii publice, in cazul scandalului provocat intr-un restaurant din Petrosani, pedepse gratiate in baza Decretului de gratiere 137/1997. In mai 1996, Cozma si sase bodyguarzi ai sai au agresat pe