Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu sustine ca ''feudalii'' din sistemul sanitar se opun punerii in practica a pachetului legislativ promovat de el. Totodata, acesta declara ca directorii de spitale, care sunt si politicieni, au obtinut bugete mari pentru unitatile spitalicesti pe care le conduc prin ''interventii politice''.
In replica, Sorin Oprescu spune ca, de fapt, ministrul Sanatatii sugereaza ca se lupta cu "balaurulmafiotic al sistemului"incercand sa ascunda problema subfinantarii si a nepasarii cronice, in spatele unor afirmatii fara acoperire. In acelasi timp, unii dintre reprezentantii PNL il sfatuiesc pe Nicolaescu sa ascultesi sfaturile celor din jur.
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, este decis sa lupte cu grupurile de interese din Parlament si cu ''feudalii'' din sistemul sanitar pentru a-si pune in practica pachetul legislativ aflat, la ora actuala, in dezbatere publica. Acesta ii ataca dur pe cei care ''nu doresc reforma in Sanatate din cauza ca li se inchide robinetul banilor publici''. Totodata, Nicolaescu nu-i iarta nici pe politicienii care sunt si directori de spitale.
Despre acestia, el afirma ca si-au obtinut bugetele pentru spitalele pe care le conduc prin interventii politice.
Din pacate, dupa cum ii atrag atentia si reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania, ministrul Sanatatii a uitat ca, in primul rand, in pachetul legislativ pe care il promoveaza, sa puna interesul pacientului. Pe de alta parte, ministrul Sanatatii declara ca pachetul sau legislativ este sprijinit de cadrele medicale din teritoriu: ''Pachetul legislativ a fost bine primit in toate locurile din tara in care l-am prezentat si am simtit ca personalul medical cu care am stat de vorba nu are nici un cuvant de spus in fata feudalilor. Acesti feudali sunt cei care nu doresc aceasta reforma''.
In acelasi timp, intr-un interviu